Comerç i Cambra de Mallorca presenten un nou cercador web del sòl industrial a les Illes

25 OCT 2010

La consellera de Comerç, Indústria i Energia del Govern de les Illes Balears, Francesca Vives, i el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Joan Gual de Torrella, han presentat aquest matí el nou cercador web de sòl industrial a les Illes Balears, que es podrà consultar a les pàgines web de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i de la Cambra de Mallorca. Para consultarlo, entre en el siguiente link.

 

El cercador vol ser una eina útil per a l'empresari i per a l'inversor interessat en descobrir quins polígons i quin sòl industrial hi ha disponible, a més de ser una eina d'utilitat per a les administracions amb competències en sòl industrial, al donar una imatge completa i definida de l'oferta existent.

 

La presentació del cercador, elaborat per l'empresa pública Serveis d'Informació Territorial de les Illes Balears (Sitibsa), és un primer pas. La intenció dels seus impulsors, l'IDI i la Cambra, és que els continguts sobre sòl industrial que ofereix el portal s'actualitzin, de tal forma que sigui una eina important a l'hora d'obtenir informació i prendre decisions d'inversió a les Illes. Cambra i Govern treballaran per difondre els serveis del portal en reunions sectorials amb associacions empresarials i ajuntaments.

 

La consellera Vives destaca que el cercador "és una mostra dels bons fruits que dóna el treball conjunt. Govern i Cambra estàvem interessats en un millor coneixement del sòl industrial existent. Varen confluir dues necessitats. Hem treballat junts, i pens que els resultats d'aquesta col·laboració són òptims".

 

Per la seva part, Joan Gual de Torrella va destacar la utilitat d'aquesta eina pels empresaris i emprenedors, donat que "facilita informació sobre un recurs tan costós i tan escàs com és el sòl industrial".